Kerámiahéj

 A frontfogak (leggyakrabban felső metszőfogak) külső felszínének megfelelő előkészítése után a fogorvos által vett lenyomat alapján aprólékos fogtechnikai eljárással készül, és speciális technikával kerül felragasztásra.

A kerámiahéj a legoptimálisabb megoldás, ha viszonylag ép frontfogak színét (amennyiben a fogfehérítés önmagában nem elegendő ) és/vagy formáját szeretnénk tökéletesíteni.

Szép eredménnyel állíthatunk helyre kerámiahéjjal sérült, letört élű metszőfogakat, és jó választás a metszőfogak közti zavaró rések zárására is.

Előnyei:

  • tökéletes színhatás és élethű forma minimális foganyag (1mm) elcsiszolásával;
  • a töméssel már nem helyreállítható metszőfogak ideális kezelési lehetősége.

 


Eset 1.

Kiindulási állapot: Kezelésünk célja az elszíneződött, hézagos, elkopott élű felső frontfogak formájának, színének szépítése, és a fogak közti rések zárása volt.

A héjakhoz előkészített fogak gipszmodelljén láthatjuk, hogy az előkészítés csupán a fogak külső felszínét és hosszát érinti, a belső, szájpad felőli felszín érintetlen marad.

Az elkészült kerámiahéjak a gipszmodellen:

Kezelésünk eredménye: a fogak az arc formájához, színeihez illő karaktert kaptak, az alsó fogak fehérítés után szépen harmonizálnak a felsőkkel.


Eset 2.

Torlódottan álló, erősen tömött frontfogakat állítottunk helyre kerámiahéjakkal és teljes kerámia koronával, az egyéni fogforma megtartásával. A nem kezelt fogakon fogfehérítést végeztünk.


 

Előjegyzés kérése

Az alábbi űrlap segítségével lehetősége van felvenni velünk a kapcsolatot. Írjon nekünk! Legyen a páciensünk, térjen vissza hozzánk, kérjen előjegyzést vagy írja meg véleményét nekünk! Számítunk a bizalmára. (Kérjük, adatait pontosan adja meg a sikeres kapcsolatfelvétel érdekében!)

* A kiemelt mezők kitöltése kötelező!


!
!
!
!
Visszahívás:
!
!!

CAPTCHA


« Vissza az előző oldalra!

Kapcsolat

DR. TAKÁCS JUDIT fogszakorvos

9700 Szombathely,
Széchenyi utca 4-6. B. lépcsőház / 1. emelet
Telefon:
+36-30/9865-083
E-mail:
judittakacsdr@gmail.com
DR. TAKÁCS JUDIT fogszakorvos - MagyarDR. TAKÁCS JUDIT fogszakorvos - Deutsch