Fémmentes fogpótlások

A fémmentes fogpótlás előnyei

A magasabb esztétikai elvárásoknak való megfelelés igényének és a megállíthatatlan fejlődésnek köszönhetően létrejött magas precizitású gyártási technológia révén a fogászati ellátásban is megjelentek olyan anyagok és eljárások, amelyek új dimenziót nyitottak meg ezen a területen.

A számítógép nyújtotta segítség jelentkezik mind egy fogpótlás megtervezésénél, mind a gyártási folyamatban.

A fémmentes pótlás anyaga a cirkónium-dioxid, amely a fémet tartalmazó hídvázakkal szemben allergiás reakciót nem okoz. A CAD/CAM technológia alkalmazásával a széli záródás pontossága mikron nagyságrendű, melynek eredménye a hosszútávra tervezhető pótlás lehetőségét adja.

A cirkónium váz színe a környezetében található fogak színéhez igazítható, személyre szabottan karakterizálható,  amely összehasonlíthatatlanul  természetesebb, mint a fémkerámia hidak esetében meglévő fémes alapszín. Fémkerámia  koronák esetében a nyaki részen található „szürkés” elszíneződés ennek a tulajdonságnak a következménye, ami a cirkonra égetett kerámiák esetében  nincs.

Fényáteresztő képessége alkalmassá teszi a cirkont arra, hogy a belőle készült kerámiával leplezett fogpótlás, a természetes, élő fogak esztétikájával megegyező restaurációt  eredményezzen.

Rendkívüli keménysége miatt lehetőség nyílik nagyobb fesztávú hidak elkészítésére, valamint implantátumon rögzülő koronák, hidak felépítményének megvalósítására is.

Érdemes megemlíteni további két fontos fizikai tulajdonságát, nevezetesen azt, hogy nem vezeti a hőt és az elektromosságot sem.

A fémmel kombinált pótlásoknál előforduló „fémes íz” érzékelése a cirkónium esetében abszolút kizárt, valamint a rossz hővezető képessége miatt sokkal ritkábban fordul elő a fogak hideggel vagy  meleggel szembeni túlérzékenysége.

Előnyök:

  • allergiamentes;
  • biokompatibilis;
  • rendkívül kemény;
  • fényáteresztő;
  • egyedileg színezhető;
  • implantátummal is kombinálható;
  • precíz illeszkedés;
  • egészséges, rózsaszín ínyszél.

 

Előjegyzés kérése

Az alábbi űrlap segítségével lehetősége van felvenni velünk a kapcsolatot. Írjon nekünk! Legyen a páciensünk, térjen vissza hozzánk, kérjen előjegyzést vagy írja meg véleményét nekünk! Számítunk a bizalmára. (Kérjük, adatait pontosan adja meg a sikeres kapcsolatfelvétel érdekében!)

* A kiemelt mezők kitöltése kötelező!


!
!
!
!
Visszahívás:
!
!!

CAPTCHA


« Vissza az előző oldalra!

Kapcsolat

DR. TAKÁCS JUDIT fogszakorvos

9700 Szombathely,
Széchenyi utca 4-6. B. lépcsőház / 1. emelet
Telefon:
+36-30/9865-083
E-mail:
judittakacsdr@gmail.com
DR. TAKÁCS JUDIT fogszakorvos - MagyarDR. TAKÁCS JUDIT fogszakorvos - Deutsch